Vergelijk en sluit verzekering online af

Dekking opstalverzekering

Dekking van opstalverzekeringBij uw zoektocht naar de beste of goedkoopste opstalverzekering zult u in de polisvoorwaarden moeten opzoeken wat de dekking van de verzekering is. Worden

alleen een paar standaard zaken gedekt tegen een normale premie of

is er een

uitgebreide dekking tegen een kleine meerprijs mogelijk

, u zult dit zelf moeten vergelijken voor uw eigen situatie.

Bij de meeste verzekeraars

dekt een standaard opstalverzekering

de meest voorkomende zaken, zoals brand, ontploffing, blikseminslag, storm (inclusief omwaaiende bomen en masten), waterschade van boven (regen en smeltwater), inbraakschade, vandalisme (ook bij relletjes), etc.

Tegen welk bedrag u uw huis kunt verzekeren met de opstalverzekering wordt bepaald door de herbouwwaarde. Dit is het bedrag dat nodig is om uw woning op gelijke manier opnieuw te bouwen.

Zaken die vaak

niet in een standaard polis zitten

zijn waterschade van onderen af, zoals knappende rioleringen en grondwaterschade. Ook hier kunt u zelf weinig aan doen, maar de kans dat zoiets gebeurt is niet groot en daarom is het uit de standaard dekking gehaald om de premies concurrerend te kunnen houden. Ook neerstortende vliegtuigen zijn niet standaard gedekt, evenals werkzaamheden die noodzakelijk zijn om reparaties aan in de muur of vloer weggewerkte (water)leidingen te herstellen.

Verder verschilt het per verzekeraar of het voorkomen van vervolgschade gedekt is. Stel dat u na een brand het dak moet stutten tegen instorting, dekt uw polis deze kosten? Of het inhuren van een gespecialiseerd bedrijf om de stutten te plaatsen, zit dat bij de verzekering in? En het slopen en opruimen van het kapotte dak, wie betaald dat? Valt dat ook onder herstelkosten of hebben verzekeraars dit erbuiten gelaten? Ook een fundering is niet altijd standaard meeverzekerd. Van een glasverzekering weet u waarschijnlijk wel dat u deze apart moet afsluiten.

Wat bij de meeste verzekeraars overeenkomt is datgene wat standaard niet gedekt wordt, namelijk schade als gevolg van aardbevingen, overstromingen, oorlogsgeweld en nucleaire rampen.

Let op: een opstalverzekering dekt alleen de schade aan je huis. Wil je ook je spullen in je huis verzekeren, dan moet je een inboedelverzekering afsluiten.

Wat wordt door opstalverzekering gedent en maximale kosten:

  Centraal Beheer Achmea FBTO InShared OHRA Unive Zelf.nl
Eigen risico

geen eigen risico,

stormschade € 225,00

€ 100,00,

stormschade € 200,00

€ 250,00 bij storm,

bij reparatie door een InShared-herstelbedrijf € 125,00,

€250,00 in alle overige gevallen.

alleen een eigen risico voor stormschade van € 225,00 € 250,00

geen eigen risico

(in bepaalde situaties € 50,00; stormschade € 225,00).

Herbouwwaarde standaard € 350.000. U kunt dit bedrag verhogen.
maximum € 450.000 de herbouwwaarde wordt bepaald op basis van de WOZ-waarde, het type pand, de regio waarin u woont en nog een aantal factoren. het verzekerde bedrag wordt jaarlijks aangepast, automatisch aan op basis van het bouwkostenindexcijfer van het CBS. de herbouwwaarde van uw woning wordt gererend door het invullen van een paar korte vragen. maximum € 400.000
Brand, storm Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Diefstal, inbraak, vandalisme Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Waterschade in de woning Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Rook, roet, schroeien Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Blikseminslag Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Glas optioneel optioneel Ja optioneel

Super Pakket - optioneel

Superieur Pakket - Ja

 
Opruimingskosten (boven de grond) Ja (maximaal 10% van de verzekerde som) Ja Ja (maximum € 15.000) Ja (maximum € 25.000) Ja (maximum € 50.000) Ja (maximum € 10.000)
Saneringskosten (in de grond) Ja (Let op: eigen risico € 500,00) Ja - Ja (maximum € 25.000)

Super Pakket - geen dekking

Superieur Pakket - Ja (maximum € 50.000)

-
Overstroming, atoomkernreacties, grondwater, onvoldoende onderhoud, aardbeving, constructie- en/of bouwfoute Nee Nee Nee Nee Nee Nee
Tuin optioneel Ja (maximum € 15.000) allen in geval van schade door brand, explosie, bliksem, aanrijding, aanvaring (maximum € 15.000) als deze veroorzaakt of ontstaan zijn door brand, explosie, directe blikseminslag, aanrijding, aanvaring, lucht- en ruimtevaartuigen (maximum € 12.500) of meteoorstenen. Ja (maximum € 50.000) Ja (maximum € 15.000)
Bijgebouwen Ja Ja Ja Ja optioneel Ja
Schadeservice Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Schade melden telefonisch

online,

telefonisch,

schriftelijk

online,

telefonisch,

schriftelijk

online,

telefonisch,

schriftelijk

online,

telefonisch,

regiokantoor

online,

telefonischVergelijk de premies

Opstalverzekering informatieWij vergelijken de beste verzekeraars

Op onze website kunt u de voordeligste opstalverzekeringen vergelijken. Dit blijft uiteraard lastig omdat elke verzekeraar zijn eigen kleine lettertjes heeft voor opstalverzekeringen, maar wij hebben reeds enig voorwerk verricht.

In het overzicht geven wij

de beste opstalverzekeraars weer op basis van de voordelen en polisvoorwaarden

. Zo kunt u snel vergelijken welke opstalverzekeraar het beste voldoet aan uw situatie en wensen.