Vergelijk en sluit verzekering online af

Wat is een opstalverzekering en wie heeft er een nodig?

Wat is een opstalverzekeringEen opstalverzekering is een verzekering voor de schade die kan ontstaan aan de opstallen, ofwel het huis, de garage, bijgebouwen, etc.

Alles wat onder de vaste bebouwing valt is met de opstalverzekering gedekt tegen schade: brand, storm, watershcade, bliksem en inbraakschade

. Deze verzekering is verplicht voor iedereen die een koopwoning met een hypotheek heeft.

Binnen de opstalverzekering zijn nog wel een aantal variabelen die u wel of niet mee kunt verzekeren. Dit verschilt echter per verzekeraar, let u dus goed op. Een van de zaken die

niet verplicht is te verzekeren is glas

. Als u vindt dat de kans op schade aan uw ruiten zeer beperkt is en dat het betalen van premie duurder is dan het op termijn vervangen van het glas, dan neemt u geen glasverzekering.

Ook het

meeverzekeren van het fundament van het huis is niet altijd verplicht

of zit niet altijd bij het standaardpakket van de verzekeraar in. Stel dat uw huis afbrand, dan zal in 90% van de gevallen het fundament nog intact zijn. De kans dat u ooit aanspraak moet maken op een verzekering voor het fundament is erg klein. Schade aan het fundament kan ontstaan bij ontploffingen, grote overstromingen of langdurige hitte. In Nederland is de kans op dit soort rampen echter gering. Tip: niet doen dus.

Er zijn verzekeraars die de opstalverzekering hebben uitgesplitst zodat een beperkte tot een zeer uitgebreide opstalverzekering mogelijk is. Het beperkte pakket bevat de meest essentiƫle onderdelen zoals brand, vandalisme en stormschade. Duurdere pakketten verzekeren ook tegen water van beneden af of tegen voorzorgsmaatregelen die nodig zijn om schade te voorkomen. Afhankelijk van uw budget en uw risicoberekening kunt u dan een passend pakket nemen.

Op de pagina Opstalverzekering Tips vindt u de meest veelgestelde vragen en tips en op Opstalverzekering Vergelijken kunt u makkelijk de premie vergelijken. Wij vergelijken ook de opstalverzekeringen op dekkingen en voorwaarden.

Opstalverzekering informatieWij vergelijken de beste verzekeraars

Op onze website kunt u de voordeligste opstalverzekeringen vergelijken. Dit blijft uiteraard lastig omdat elke verzekeraar zijn eigen kleine lettertjes heeft voor opstalverzekeringen, maar wij hebben reeds enig voorwerk verricht.

In het overzicht geven wij

de beste opstalverzekeraars weer op basis van de voordelen en polisvoorwaarden

. Zo kunt u snel vergelijken welke opstalverzekeraar het beste voldoet aan uw situatie en wensen.